سفارش تبلیغ
صبا ویژن

/بودجه ‌٨٧ و کوران حوادث انتخابات هشتم/‌

/بودجه ‌٨٧ و کوران حوادث انتخابات هشتم/‌

انتخابات،‌٢٤ اسفندماه؛ بررسی بودجه کی؟
لایحه بودجه بایدتااول آذرتقدیم شود
گفت‌وگوبا نجابت،یحیوی،آفریده و رضایی‌میرقائد

بودجه 87 نباید در کوران حوادث مربوط به انتخابات مجلس هشتم به فراموشی سپرده شود؛ طی سال‌های اخیر و در اواخر اسفندماه، بررسی لایحه‌ی بودجه سالیانه در دستور کار مجلس بوده، اما امسال 24 اسفند زمان برگزاری انتخابات مجلس هشتم است، درباره‌ی این‌که آیا بهتر نیست امسال لایحه‌ی بودجه زودتر به مجلس ارایه شود، تا بررسی بودجه و انتخابات یکدیگر را تحت‌الشعاع قرار ندهند، نظر تعدادی از نمایندگان را جویا شده‌ایم.

 

خواهش این است که لایحه‌ی بودجه‌ی سال 87 حداکثر اوایل آذرماه تقدیم مجلس شود

حسین نجابت عضو هیات رییسه‌ی مجلس شورای اسلامی، در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، در این رابطه زودتر ارایه‌ی شدن لایحه بودجه از سوی دولت را ضروری خواند و گفت:‌ هیات رییسه‌ی مجلس حتما از دولت تقاضا خواهد کرد که لایحه‌ی بودجه‌ی سال 87 را زودتر به مجلس تقدیم کند.

وی در ادامه افزود: در مورد این مساله بین دولت و مجلس بحث شده است، ولی احتمالا این تقاضا و خواهش طی نامه‌ای مکتوب و رسمی نیز صورت خواهد گرفت.

نماینده‌ی تهران متذکر شد: خواهش ما این است که لایحه‌ی بودجه‌ی سال 87 حداکثر اوایل آذرماه تقدیم مجلس شود، تا مجلس در آذر و دی ماه، به بررسی بودجه بپردازد.

نجابت درباره‌ی انحلال سازمان مدیریت و تبدیل آن به معاونت راهبردی و نظارت رییس جمهور و تاثیر آن در بودجه‌ریزی و بودجه‌نویسی، گفت: این موضوع در بودجه‌نویسی خللی ایجاد نمی‌کند، چون این تغییرات ساختاری بوده است.

بین مجلس و دولت توافق شده که لایحه‌ی بودجه‌ی سال 87 اواسط بهمن‌ماه تقدیم مجلس شود

سیدمحسن یحیوی نیز در این رابطه، به خبرنگار ایسنا گفت: بین مجلس و دولت توافق شده که لایحه‌ی بودجه‌ی سال 87 اواسط بهمن ماه تقدیم مجلس شود تا قبل از رسیدن به زمان انتخابات 24 اسفند ماه بررسی‌های لازم روی بودجه انجام گرفته باشد.

وی ادامه داد: زمان را به گونه‌ای تنظیم کرده‌اند که با انتخابات تداخل نداشته باشد.

یحیوی درباره‌ی تاثیر انحلال سازمان مدیریت بر بودجه‌نویسی امسال، گفت: قاعدتا شیوه‌ی نگارش لایحه‌ی بودجه امسال متفاوت از سال‌های قبل خواهد بود، چون احتمال دارد که کارشناسان سازمان مدیریت در بخش‌هایی که متعلق به وزارتخانه‌هاست مستقر شوند و کار تهیه بودجه را برعهده گیرند، ولی هنوز ساز و کار خاصی برای این امر اعلام نشده است.

اواخر آذر یا اوایل دی ماه را بهترین زمان برای تقدیم لایحه‌ی بودجه به مجلس است

حسین آفریده عضو فراکسیون اقلیت مجلس شورای اسلامی، نیز در گفت‌وگو با ایسنا گفت: با توجه به این‌که انتخابات مجلس هشتم در 24 اسفند ماه برگزار می‌شود، حتما باید لایحه‌ی بودجه نسبت به سال‌های گذشته زودتر تقدیم مجلس شود، چرا که یک ماه و نیم آخر سال، نمایندگان در مجلس نمی‌مانند.

عضو کمیسیون انرژی مجلس، اواخر آذر یا اوایل دی ماه را بهترین زمان برای تقدیم لایحه‌ی بودجه به مجلس دانست و افزود: در غیر این صورت باید بودجه بعد از عید تقدیم مجلس شود.

وی تصریح کرد: حتما نمایندگان از دولت تقاضا خواهند کرد که لایحه‌ی بودجه را زودتر تقدیم مجلس کند، تا بررسی بودجه و انتخابات همدیگر را تحت‌الشعاع قرار ندهند.

این عضو فراکسیون اقلیت مجلس، درباره‌ی تاثیر انحلال سازمان مدیریت در بودجه‌ریزی امسال، انحلال این سازمان را اشتباهی بزرگ دانست که کشور عواقب آن را خواهد دید.

به گفته‌ی وی، انحلال سازمان مدیریت در بودجه‌نویسی اشکال ایجاد می‌کند، چرا که تاکنون سازمان مدیریت به عنوان تلفیق بودجه دستگاه‌های اجرایی عمل می‌کرد، هم‌چنین سازمان مدیریت نظارت بر اجرای پروژه‌ها را برعهده داشت، ولی با انحلال آن، ناظر حذف می‌شود و به دستگاهی بودجه زیاد و به دستگاه دیگری بودجه کمی داده می‌شود.

آقریده تاکید کرد: وقتی ناظر حذف شود کسی نمی‌تواند دستگاه‌های اجرایی را از ناحیه‌ی دولت کنترل کند و مجلس نیز به تنهایی نمی‌تواند بر آنها نظارت کند، چون سازمان مدیریت کمک مجلس بود.

بین مجلس و دولت توافق شده لایحه 87 زودتر تقدیم شود

امیدوار رضایی میرقائد گفت:‌ بین مجلس و دولت توافقاتی شده برای این که لایحه‌ی بودجه سال آینده دچار شرایط خاص انتخابات 24 اسفند نشود، حداقل دو ماه زودتر تقدیم مجلس شود.

رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) با بیان مطلب فوق پیش‌بینی کرد که باید بودجه حداقل تا اوایل آذرماه تقدیم مجلس شود تا نمایندگان بتوانند تا اواسط دی ماه و یا اوایل آذرماه یا اوایل بهمن با فراغ بال و آسایش خاطر بودجه را بررسی کنند.

وی ادامه داد: نمایندگان در این زمان می‌توانند با نظر کارشناسی و دقت بیشتری بودجه تصویب کنند و در اختیار دولت قرار دهند تا کارهای مملکت دچار اختلال نشود.

رضایی تاکید کرد: توصیه‌ی ما این است که این توافق ضمنی صورت گرفته بین دولت و مجلس عملی شود.

وی درباره‌ی تاثیر انحلال سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی بر بودجه‌نویسی گفت: استفاده از تیم کارشناسی دولت در تهیه و تدوین لایحه بودجه مهم است؛ اگر این تیم از توان کافی برخوردار باشند در بودجه‌نویسی اشکالی ایجاد نمی‌کند.

رییس کمیسیون بهداشت و درمان اظهار کرد: در بودجه نویسی استفاده از نیروهای کارشناس، اهمیت بیشتری دارد.

انتهای پیام

منبع ایسنا



کلمات کلیدی :